Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

AMETLIK! Ott Tänak liitub M-Sport Fordi meeskonnaga!

2011 aastal sai Tänaku WRC karjäär alguse just M-Sportis, kus ta tegi oma debüüdi just M-Sport Fordi värvides, saavutades vaid 12 kuud hiljem oma esimese poodiumikoha WRC sarjas.

2016 aastal jäi Tänak napilt ilma oma esimesest WRC ralli üldvõidust, kui Poola ralli eelviimasel katsel katkestas hämmastavat kiirust näidanud eestlase sõidu rehvi purunemine. Järgmisel hooajal tõusis Tänak lõpuks esile, saavutades oma esimese WRC etapivõidu Sardiinia rallil, millele järgnes võit Saksamaa asfaldirallil. Need tulemused koos veel viie poodiumikohaga 2016. aastal said otsustavaks, et tuua M-Sport Fordile FIA autoralli maailmameistrivõistluste tiitel 2017. aastal. Pärast võidukat 2017. aastat läks Tänaku tee M-Sportiga lahku. Sellest ajast kuni tänaseni on ta võitnud autoralli maailmameistri tiitli, saavutanud 17 WRC etapivõitu ja 42 poodiumikohta. “M-Sport kasvatas mind kui sõitjat ja andis mulle kõik raskemad õppetunnid ja kogemused, et saada tipptasemel sõitjaks. Mul ei ole õnnestunud maailmameistriks saamisest alates seda tiitlit kaitsta ja vähemalt praegu ei saa ma endaga rahu teha enne, kui seda kordan!

Meil on Malcolmiga olnud palju arutelusid ja jagame eelseisvaks hooajaks kindlasti samu ambitsioone. See on meie kõigi jaoks suur väljakutse, kuid ma tean neid inimesi Dovenby Hallis, tean, milleks nad on võimelised ning oma kirglikkusega teevad nad kõik endast oleneva, et jõuaksime meistritiitlini. Mul on hea meel, et olen tagasi M-Sport Ford World Rally Teamis ja me anname endast järgmisel aastal parima,” ütles Tänak.

“Teadmine, et Ott naaseb M-Sporti, täidab mind tohutu õnnetundega. Olen jälginud Oti karjääri tähelepanelikult alates tema juuniorite sarjas oldud ajast ja olen väga uhke, et olen saanud olla osa tema saavutustest viimasel kümnendil,“ ütles M-Sporti tegevjuht Malcolm Wilson. Ta lisas, et Tänak käis Dovenby Hallis tiimil külas ja Greystoke’i metsades Ford Pumat testimas ning esmase tagasiside põhjal on nad kindlad, et M-Sport suudab 2023. aasta maailmameistrivõistlustel esikoha nimel võidelda.

M-Sporti tiimipealiku Richard Milleneri sõnul on Oti nägemine M-Sporti värvides oluline hetk tervele meeskonnale. Eesmärk on selge: võita 2023. aasta autoralli maailmameistrivõistlused sõitjate arvestuses. Selle eesmärgi saavutamine nõuab palju tööd ja energiat, kuid nad on selleks väljakutseks valmis. „Oti liitumine meiega on võtmetähtsusega, et tõsta meeskonna motivatsiooni ja realiseerida meie täielik potentsiaal. Oleme 2022. aastal saanud Pumaga palju kogemusi, teame auto tugevusi ja oleme kindlad, et Ott on õige inimene sellega sõitma, et saavutada tulemused, mida väärime.”

Tänak istub esimest korda Ford Puma Rally1 masinasse jaanuaris Monte Carlos.

Tere tulemast tagasi koju, Ott!