Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Ford läheb Euroopas elektriautodega täispangale, Kölni tehas saab miljardidollarilise uuenduskuuri

  • Fordi sõnul on terve nende sõiduautode mudelivalik 2026. aasta keskpaigaks täiselektrilise või pistikhübriidina võimeline emissioonivabaks sõiduks; 2030. aastaks on kogu mudelivalik täiselektriline.
  • Ka Fordi tarbeautode mudelivalik Euroopas on 2024. aastaks emissioonivaba sõidu võimekusega kas täiselektrilise või pistikhübriidina, 2030. aastaks peaks selliste autode müük moodustama kaks kolmandikku tarbesõidukite müügist.
  • Euroopas juhtivat positsiooni hoidvale Fordile on see tulevase kasvu ja tasuvuse võti, mida toetavad uued tooted ja teenused ning Fordi strateegiline partnerlus Volkswageniga ja ühisettevõte Ford Otosan.
  • Fordi pürgimist täiselektrilise tuleviku suunas veab miljardidollariline investeering uude elektriautode tootmiskeskusse Kölnis; ettevõtte esimene Euroopas masstoodetav täiselektriline sõiduauto Euroopa klientidele veereb Kölnis koosteliinilt maha 2023. Aastal.
  • Pärast edukat restruktureerimist ja kasumlikkusse naasmist Euroopas 2020. aasta neljandas kvartalis liigub Ford täiselektrilise tuleviku plaani järgmise faasi juurde, püsides samas kursil, et jõuda intressi- ja maksueelse kasumimäärani 6%, mis on osa ettevõtte plaanist oma ülemaailmset tegevust täielikult uuendada.

Ford astub otsustava sammu edasi oma Euroopa uuenduskuuris, kavatsedes täielikult pühenduda elektrilistele sõiduautodele ja märkimisväärselt arendada ja elektrifitseerida oma populaarsete tarbesõidukite ärivaldkonda.

Ford lubab, et 2026. aasta keskpaigaks on nende mudelivalik Euroopas emissioonivaba sõidu võimekusega kas täiselektrilise või pistikuhübriidina ja 2030. aastaks täiesti elektriline. Ka Fordi tarbeautode mudelivalik Euroopas on 2024. aastaks emissioonivaba sõidu võimekusega kas täiselektrilise või pistikuhübriidina, 2030. aastaks peaks selliste autode müük moodustama kaks kolmandikku tarbesõidukite müügist.

Sellele eelnes Fordi teade, et 2020. aasta neljandas kvartalis teeniti Euroopas taas kasumit ning et 2025. aastani investeeritakse ülemaailmselt elektrifitseerimisse vähemalt 22 miljardit dollarit, mis ületab ettevõtte varasemat elektriautodesse investeerimise plaani peaaegu kahekordselt.

„Me oleme edukalt Ford of Europe’i restruktureerinud ja 2020. aasta viimases kvartalis taas kasumit teeninud. Nüüd liigume Euroopas hoogsalt täiselektrilise tuleviku suunas, pakkudes väljendusrikkaid uusi autosid ja maailmatasemel kliendikogemust ühendatud teenustega,“ ütles Ford of Europe’i president Stuart Rowley. „Me soovime sel aastal Euroopas jätkata oma jõulist edenemist ja püsida kursil, et jõuda eesmärgiks oleva intressi- ja maksueelse kasumimäärani 6%, mis on osa Fordi plaanist oma ülemaailmset tegevust täielikult uuendada.“

Fordi Euroopa tegevuse uuendamise keskmeks viimase paari aasta jooksul on olnud miljardidollariline kulude vähendamine, mille raames pöörati tähelepanu ebapiisavate tulemustega turgudele, kolme kliendile fokusseeritud ärigrupi raames paremini sihistatud mudelivaliku loomisele ja terve äri ulatuses kasvu ja kasumlikkust edendavatele partnerlussuhetele.

Fordi tarbesõidukite äri kasvu edendamine

2020. aastal oli Ford kuuendat aastat järjest juhtiv tarbesõidukite müüja Euroopas. Fordi niigi kõrgetasemelise tarbesõidukite äri kasv on Euroopas kasumlikkuse võtmeks. Seda toetavad uued tooted ja teenused, koostöö tarbesõidukeid ümberehitavate partnerite laialdase võrgustikuga, Fordi strateegiline liit Volkswageniga ja ühisettevõte Ford Otosan, mis pakub kuluefektiivset sõidukiarendust ja hankevõimalusi.

Tarbesõidukite äri täiendavasse kasvu panustab ka koos klientidega arendatud ühendatud teenuste ümber ehitatud ökosüsteem, mis on loodud kliendikogemust parandama ja nende ärile hästi mõjuma. Nende teenuste seas on näiteks ühendatud tööaja- ja produktiivsusteenused nagu FordPass Pro, mis on mõeldud kuni viiest sõidukist koosnevale autopargile, ja Ford Fleet Management, mis loodi Fordi ja ALD Automotive’i poolt eelmisel aastal, et kasvatada nende autopargiklientide tootlikkust, kes vajavad oma veeremi haldamiseks eriteenuseid.

Ford ja Google teatasid hiljuti ka uue koostöögrupi Team Upshift loomisest, mis tegeleb murranguliste, andmetega seotud võimalustega. Selline esimene omataoline partnerlus koos Fordi enda võimekusega saab aluseks muutunud autoomamiskogemusele ja teenustele nii ettevõtte äri- kui eraklientide jaoks.

Fordi miljardieurone investeering Kölni tehasesse

Fordi pürgimist täiselektrilise tuleviku suunas veab miljardidollariline investeering autotehasesse Kölnis, Saksamaal. See on üks suuremaid tootmiskeskusi Euroopas ja Fordi Euroopa kodu. Investeering muudab olemasoleva autotehase Fordi Kölni Elektrifitseerimise Keskuseks, et toota Fordi esimese sellise tehasena Euroopas elektriautosid.

Ford kinnitas ka, et ettevõtte esimest Euroopas masstoodetavat, kohalikele klientidele suunatud täiselektrilist sõiduautot hakatakse seal tootma 2023. aastal, kaalumise all on ka teise täiselektrilise auto ehitamine.

„Meie tänane teadaanne meile 90 aastat Saksamaal koduks olnud Kölni tehase uuendamise kohta on üks olulisemaid enam kui põlvkonna jooksul. See rõhutab meie pühendumist Euroopale ja tulevikule, kinnistades elektriautod meie kasvustrateegia südamesse,“ ütles Rowley.

„Otsus muuta tootmis- ja arenduskeskus Kölnis Fordi Euroopa e-mobiilsuse keskuseks on oluline signaal tervele töötajaskonnale,“ ütles Ford-Werke GmbH töönõukogu esimees Martin Hennig. „See pakub meie töötajatele pikaaegset perspektiivi ja samal ajal julgustab neid aitama seda elektrilist tulevikku kujundada.“

Rowley võttis kokku: „Me hakkame pakkuma erakordset elektriautode mudelivalikut, mida toetavad kliendikesksed digitaalsed teenused ja kogemused, mis võimaldab meie klientidel tulla koos meiega elektrilisse tulevikku, alustades kohe praegu täiselektrilise Mustang Mach-E lansseerimisega. Koos meie tipptasemel tarbesõidukite ärisektoriga on see Fordi Euroopa jätkusuutlikult kasumliku äri aluseks.“

Täiendavaid detaile Fordi elektrifitseerimisplaani ja Kölni tehase uuendamise kohta jagatakse lähikuude jooksul.