Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Järgmise põlvkonna Ford Ranger pakub kõrgtehnoloogilisi funktsioone, arukat ühenduvust, täiustatud võimekust ja mitmekülgsust töö-, pere- ja vaba aja veetmiseks

Ford tegi pick-up-maailma ettevaatlikuks, esitledes kõigi aegade kõige nutikamat, mitmekülgsemat ja võimekamat Rangerit, mis pakub klientidele veelgi ihaldusväärsemat pick-up-partnerit.

Kasutades aastatepikkust Fordi kastiautode tootmise kogemust ja klientide põhjalikku tundmist, tegi ettevõte koostööd klientidega üle maailma, et luua sõiduk ja omamiskogemus, millele järgmise põlvkonna Rangeri omanikud saavad oma ettevõtluses, pereelus ja seiklustes toetuda. “Rangeriga on meil aastakümneid olnud suur laiendatud perekond,” ütles Ford Motor Company president ja tegevjuht Jim Farley. “See kastiauto on alati olnud usaldusväärne partner väikeettevõtjatele, põllumeestele, peredele, seiklejatele, ettevõtete autoparkidele ja paljudele teistele enam kui 180 turul üle maailma. See ei ole lihtsalt toode, mida meie kliendid armastavad, vaid alati töötav kliendikogemus, mis aitab meil luua nendega tugevaid ja püsivaid suhteid. See on keskmise suurusega kastiauto, mida inimesed tahavad omada ja kogeda.

Järgmise põlvkonna Rangeri tellimused avatakse Euroopas 2022. aasta lõpus ja kliendid hakkavad neid kätte saama 2023. aasta algusest. Praegune Ranger on Euroopa pick-upide segmendi liider ja püstitas hiljuti septembris uue aasta müügirekordi 45 539 ühikuga, mille turuosa on 39,9 protsenti.” “Ranger jätkab Euroopas jõudsalt ja rekordilise müügiga,” lisas Hans Schep, Ford of Europe’i tarbesõidukite juht. “Kõige nutikam, võimekam ja mitmekülgsem Ranger pakub veelgi enam jõudu ja stiili, mida kliendid hindavad.”

Järgmise põlvkonna Rangeri projekti juhtis Fordi tootearenduskeskus Austraalias. Selle pühendunud disainerite ja inseneride rahvusvaheline meeskond töötas koos meeskondadega üle maailma mitte ainult kaasates Fordi uusimat tehnoloogiat, võimekust ja ohutust, vaid ka projekteerides ja katsetades Rangerit vastavalt Fordi kõige karmimatele standarditele.

“Meie meeskond keskendus ühele eesmärgile – teha see Ranger kõige vastupidavamaks ja võimekamaks, mida kunagi loonud oleme,” ütles Rangeri sõidukiprogrammi direktor Graham Pearson. “Nad panid selle läbima ühe kõige põhjalikuma ülemaailmse testimisprogrammi, mille oleme välja töötanud, ja nad ei puhanud enne, kui olime veendunud, et see on “Built Ford Tough”.”

Uus välimus, uued võimalused

Klientide panus oli võtmetähtsusega järgmise põlvkonna Rangeri uue karmi välimuse väljatöötamisel. Ford veetis palju aega koos omanikega üle maailma, viies läbi üle 5000 intervjuu ja kümneid kliendiseminare, et mõista, kuidas kliendid oma pikappe kasutavad ning mida nad uuelt Rangerilt soovivad ja ootavad.

Visuaalselt on järgmise põlvkonna Ranger julge ja enesekindel, selle sihikindel välimus jagab Fordi ülemaailmset kastiautode disaini DNA-d. Kujunduses on uus, selgepiiriline esivõre ja C-klambriga esilaternad, samas kui külgedel on peen õlajoon ja julgemad rattakoopad, mis annavad Rangerile kindla hoiaku. Ford Ranger pakub esmakordselt maatriks-LED-esitulesid. Tagaosas on tagatuled kujundatud harmooniliselt koos esiosa signatuurgraafikaga. Sõiduautolikus salongis kasutakse esmaklassilisi pehmeid materjale ja silmapaistvat püstjat keskmist puuteekraani koos Fordile iseloomuliku SYNC™ 4 navigatsiooni- ja meelelahutussüsteemiga.

“Kliendid ütlesid meile, et Ranger peab välja nägema karm ja usaldust äratav,” ütles Max Tran, Rangeri peadisainer. “Neile oli väga selge, milline peaks Ranger olema, nii välimuse kui ka imago poolest.”

Uue kere all on uuendatud šassii, mille teljevahe on 50 mm pikem ja rööbe 50 mm laiem kui eelmisel Rangeril. Hüdrovormitud esiosa loob mootoriruumis rohkem ruumi uuele V6-mootorile ja aitab Rangerit tulevikukindlaks muuta ka muude jõuallikate jaoks. Samuti avab see pikapi esiosa, et võimaldada suuremat õhuvoolu radiaatorile, mis aitab hoida sõidutemperatuuri madalana pukseerimisel või raskete koormate vedamisel.

Uued jõuallikate valikud

Kliendid soovisid suuremat võimsust ja pöördemomenti raskete koormate vedamiseks ja äärmuslikuks maastikusõiduks, mistõttu meeskond lisas Fordi 3,0-liitrise V6-turbodiisli ja arendas selle Rangerile. See on üks kolmest turbodiiselmootori valikust, mis on turule tulles saadaval.
“3,0-liitrine V6-turbodiisel annab tulemusi,” ütles Rangeri programmijuht Pritika Maharaj. “V6-turbodiiselmootoriga Rangeriga sõites tundub see palju suurema kastiautona. Ja see tundub tõesti jõuline selles mõttes, et sellel on lõputu võimsus ja pöördemoment, mis on täpselt see, mida meie kliendid soovisid.”

Järgmise põlvkonna Rangeril tuleb valikusse ka järeleproovitud Single-Turbo ja Bi-Turbo 2,0-liitrise neljasilindrilise diiselmootoriga. Single-Turbo on saadaval kahes erinevas võimsuses ning pakub võimsust, pöördemomenti ja kütusesäästu, mis on oluline väikeettevõtete omanike või ettevõtte veokipargi jaoks. Bi-Turbo mootor on keerukam, võimsama jõudlusega variant klientidele, kes soovivad suuremat võimsust, kuid peavad säilitama kütusesäästu.

Parem sõitmine ja juhitavus

Selleks et arendada sõitu ja juhitavust, mida kliendid ootavad nii töö-, pere- kui ka vaba aja veetmiseks kasutatavalt kastiautolt, keskendusid insenerid põhitõdedele.

“Meil on tõesti lai kliendispekter,” ütles Pearson. “Ühes otsas võivad olla väikeettevõtjad, kes otsivad väga töökeskseid transpordivahendeid. Nad soovivad oma kaupade veoks traditsioonilist kaherattaveolist kabiini ja koormakastiga sõidukit. “Teises äärmuslikus otsas on tõsised maasturiomanikud, kes panevad oma Rangeri piirisituatsiooni, näiteks Dakari rallil, kestvusvõistlustel. Järgmise põlvkonna Ranger vastab mõlema kliendiliigi ja kõigi vahepealsete klientide vajadustele.”

Insenerid nihutasid esirattaid 50 mm võrra ettepoole, et saavutada parem lähenemisnurk, ja ka väljapoole, mis mõlemad parandavad maastikusõidukogemust. Samuti nihutasid nad tagumise vedrustuse amortisaatorid raami rööbastest väljapoole, et anda juhtidele ja reisijatele parem sõit nii maanteel kui ka maastikul olenemata sellest, kas nad veavad raskeid veoseid või viivad lihtsalt pere õhtusöögile.

“Järgmise põlvkonna Rangeri puhul oleme suurendanud häälestusvalikut, et anda klientidele parimad võimalused mõlemast maailmast – mõelge sellele kui Built Ford Tough Plus – nii et teil on olemas Fordi veoautode tuntud võimekus, tugevus ja vastupidavus ning mugavus ja sõiduomadused, mille poolest Ranger on tuntud,” ütles Pearson.

Kliendid saavad valida kahe nelikveosüsteemi vahel – elektrooniline vahetussüsteem või uus täiustatud täiskäiguline nelikveosüsteem, mis tagab võimekuse just siis ja seal, kus kliendid seda vajavad. Maastikul toimuvat pukseerimist hõlbustavad esimesele põrkerauale paigaldatud kaks silmatorkavat pukseerkonksu.

Kliendikeskselt kujundatud sisemus

Kliendid soovisid paindlikku, kaasaegset kokpitti, mis sobib nii töö- kui ka pereülesannete täitmiseks. Seega peab Ranger olema nii tööruum kui ka pelgupaik, pakkudes nutikaid ja ühendatud funktsioone ning rohkem mugavus- ja hoiuvõimalusi kui kunagi varem.

“Teame, et meie kliendid otsivad nutikat, funktsionaalset ja mugavat siseruumi. Seega asusime selle projekteerimisel kasutama kõrgetasemelist hästi integreeritud tehnoloogiat, nutikat funktsionaalset ladustamist ja visuaalseid viiteid, et keskkond tunduks mugav ja avar,” ütles Tran.

Rangeri ühenduskogemuse keskmes on suur 10,1-tolline või 12-tolline keskne puuteekraan. See täiendab täielikult digitaalset näidikuplokki ja on varustatud Fordi uusima SYNC™ 4 süsteemiga, mis on kliendi jaoks valmis oma hääljuhtimisega side-, meelelahutus- ja infosüsteemidega. Lisaks on sisseehitatud tehasepoolne FordPass Connect modem 4, mis võimaldab teel olles ühendust FordPass™-rakendusega. FordPass parandab omanikuelamust selliste funktsioonidega nagu Remote Start, 6Vehicle Status ja kauglukustuse ja -avamise funktsioonid mobiilseadme kaudu.

Paljud traditsioonilised sõidurežiimide juhtimisseadmed on viidud armatuurlaualt ja keskkonsoolilt üle SYNC™-i spetsiaalsele ekraanile. Ühe nupuvajutusega saab juht minna sinna kõigi maastikusõidu- ja sõidurežiimide jaoks, kus ta saab jälgida jõuülekannet, roolinurka, sõiduki kald- ja veeremisnurka ning muid juhtimisseadmeid.

Ekraan on ühendatud ka 360-kraadise kaameraga, et muuta parkimine kitsastes linnaoludes lihtsaks või aidata eriti keerulisel maastikul liikudes. Lisaks saavad kliendid juhtida Rangeri uut välisvööndi valgustussüsteemi puuteekraani või FordPassi rakenduse kaudu, mis tähendab, et nad ei pea töötama pimedas. Rangeri tehnoloogia on tänu sisseehitatud FordPass Connect modemile ka tulevikukindel, et võtta vastu Ford Power-Up traadita tarkvarauuendusi.

“Sisustus on silmatorkavalt uhke kahte eesmärki – tööd ja mängu – silmas pidades. Uus sõidurežiimide e-vahetaja on keskse paigutusega ja veel üks näide sellest, et oleme otsuste tegemisel juhindunud kliendist,” ütles Tran. “Klientidele meeldis ülekaalukalt e-vahetaja – see näeb välja kõrgtehnoloogiline ja seda on intuitiivne kasutada.”

Disainimeeskond lõi salongi ka nutikaid hoiustamisvõimalusi ja kasulikke funktsioone. Seal on mitte ainult kohad telefoni hoidmiseks või selle juhtmevabaks laadimiseks, vaid ka suur keskkonsooli kast, kuhu saab asju paigutada. Lisaks on uksetaskud mõeldud rohkemate asjade hoidmiseks, lai armatuurlaud peidab endas ülemist kindalaegast ning tagaistmete all ja taga on hoiukastid.

Parema ligipääs ja funktsionaalsem ruum

“Kui kohtusime oma klientidega ja jälgisime, kuidas nad ronisid koormakasti, nägime suurt täiustamisvõimalust,” ütles Anthony Hall, Rangeri sõidukiehituse juht. “Inimesed astusid rehvi peale ja läksid siis üle veoauto külje või vinnasid end avatud tagaluugile.” See oli inspiratsiooniks, et luua järgmise põlvkonna Rangeri tagumise rehvi taha integreeritud külgmine astmestik, mis on tugevaim ja stabiilseim viis kasti pääsemiseks. Lisaks töötas Rangeri meeskond selle nimel, et koormakasti mahuks ja püsiks turvaliselt suurem hulk erinevaid veoseid. “Kastiauto laiendamine 50 mm võrra ei pruugi tunduda palju, kuid on väga oluline, eriti kastis. See tähendab, et kliendid saavad laadida horisontaalselt mõned peamised esemed, näiteks ehitusvineeri lehed või täissuuruses kaubaaluse,” ütles Hall.

Läbimõeldud kliendikesksete täienduste hulka kuulub uus, vastupidavast plastist vormitud veokasti kattematerjal, mis aitab kaitsta kasti kriimustuste eest ja omanike põlvi terasest kastipõhjal põlvitamisel. Tugevatel terastorudel paiknevatel täiendavatel lasti kinnituskohtadel on mugavad aasad koorma kinnitamiseks.

Lisaks pakub Ranger uut vaheseintega veosehaldussüsteemi eri suurusega esemete transportimiseks. Ülitugevate vedrudega kinnituste süsteemiga, mis kinnitub kaubakasti mõlemale küljele polditud rööbastesse, saab luua ka väiksemaid lahtreid nende esemete hoiustamiseks, mis muidu kabiinis oleks. Tagaluuk võib olla ka mobiilne tööpink, kus on integreeritud joonlaud ja klambritaskud ehitusmaterjalide mõõtmiseks, haaramiseks ja lõikamiseks.

Kabiinis oleva SYNC™-ekraani või FordPass-rakenduse kaudu juhitav tsoonivalgustus pakub sõiduki ümber 360-kraadist valgustust, mis aitab klientidel sõidukit paremini näha. Koormakasti valgustus on vasaku ja parema rööpa all ning annab rohkelt valgust hiliste tööde lõpetamiseks või kastist asjade leidmiseks pimedal ajal.

Lisatarvikud, mis aitavad sõidukit isikupärastada

Euroopa kliendid saavad oma järgmise põlvkonna Rangerit isikupärastada rohkem kui 150 tehasepoolse töö-, linna- ja seiklusmudelite lisatarvikuga. Nende hulka kuuluvad ka koostöös ülemaailmse off-road-ikooni ARB 4x4 Accessories’iga väljatöötatud tarvikud.

Järgmise põlvkonna Rangerit hakatakse tootma Fordi tehastes Tais ja Lõuna-Aafrikas alates 2022. aastast, teistest turgudest teatatakse hiljem.