Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Täielektriline Ford E-Transit sai oma täiustatud juhiabisüsteemide eest Euro NCAPi kuldse auhinna

  • Täiselektriline Ford E-Transit sai sõltumatult sõidukite hindamisprogrammilt Euro NCAP kuldse auhinna oma täiustatud juhiabisüsteemide eest.

  • E-Transit ja diiselmootoriga Transit on kahetonniste sõidukite segmendis saanud ainsana Euro NCAPi kuldse auhinna. Varem on selle saanud ka ühetonnine Transit Custom.

  • Põhjalik tehnoloogiapakett aitab vähendada juhi töökoormust ning remondi- ja kindlustuskulusid.

Hindamisel analüüsiti tehnoloogiaid, sh autonoomset hädapidurdust sõidukite, jalgratturite ja jalakäijate lähenemisel, sõiduraja hoidmise tehnoloogiat ning liiklusmärkide tuvastamise ja juhi jälgimise süsteeme.

E-Transitile omistatud kuldne auhind tähendab, et Ford pakub nüüd ainsana kahetonniste sõidukite segmendis kahte tarbesõidukit, millel on Euro NCAPi kuldne auhind juhiabisüsteemide eest. E-Transiti diiselmootoriga sõsarmudel Transit sai esmakordselt tunnustuse 2020. aasta detsembris.

“Euro NCAP on sõidukite ohutuse eestkõneleja ja organisatsiooni kuldse auhinna laiendamine E-Transitile on tunnistus Fordi pühendumusest klientide ohutusele kogu oma tarbesõidukite valikus,” ütles Stuart Southgate, Ford of Europe’i ohutustehnika direktor. “E-Transiti täiustatud juhiabisüsteemid suurendavad juhtide ja teiste liiklejate turvalisust ning toetavad ettevõtjaid, kes soovivad suurendada tööaega, vähendades samal ajal kindlustus- ja õnnetusjuhtumite korral tekkivaid remondikulusid.”

E-Transiti juhiabitehnoloogiate hulgas on näiteks jalakäijate tuvastamisega kokkupõrke ennetussüsteem, intelligentne adaptiivne püsikiiruse hoidja koos liiklusmärkide tuvastamisega, pimenurga infosüsteem koos sõiduraja muutmise hoiatus- ja abisüsteemiga, ristmiku abisüsteem, 360-kraadine kaamera ja pidurdamisabi tagurdamisel.

Euro NCAPi simulatsioonides testiti juhi hoiatus- ja ohutustehnoloogiat parkivatele sõidukitele või aeglasemale liiklusele lähenedes ning järsu pidurdamise korral. Testiti ka reageerimist teele jooksvale lapsele ning jalgratturitele ja teed ületavatele jalakäijatele – need on kõige tõenäolisemad stsenaariumid linnakeskkonnas, kus Fordi hinnangul enamik E-Transiteid sõitma hakkab.

E-Transiti kuldne auhind suurendab Fordi juhtpositsiooni kaubikute ohutustehnoloogias. Kui lisada samuti kuldse auhinna võitja Transit Custom, on Ford ainus tootja, kel kuldne hinnang ühe- ja kahetonnistele ning EV-segmendi kaubikutele.

Hetkel on käimas E-Transiti üle-euroopaline katsetamine igapäevaliikluses. 2022. aasta jooksul plaanitakse alustada tarneid klientidele.