Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Ühendatud, elektriline ja enesekindel uus Fiesta – väikeauto, mis on tulevikuks valmis

Ford esitles uut enesekindla stiili, täiustatud tehnoloogiapaketi ja kerghübriidajamiga kompaktset Fiestat.

Julge, eristuv välimus pakub ulatuslikku mudelivalikut ja suuremat silmapaistvust. Connected, Titanium, Active ja ST mudelitel on unikaalsed stiilielemendid ning laiendatud välisvärvide, velgede ja siseviimistluse valik.

Viimase põlvkonna tehnoloogiad tagavad uue Fiestaga intelligentse ja ühendatud sõiduelamuse. Kõikidel mudelitel on esmakordselt kasutusel LED-esituled, mille täiustatud Matrix LED-tehnoloogia pakub pimestusvastast kaugtulefunktsiooni ja suudab kohandada ka esitulede valgusvihku, et tagada parem nähtavus keerulistes tingimustes.

Uuel Fiestal on 8-tolline digitaalne näidikutepaneel, mis aitab juhtidel erineva infoga kursis olla – näiteks keerukad juhiabitehnoloogiad Local Hazard Information ja Wrong-Way Alert.

Elektrifitseeritud jõuallikad säästavad kütust ja vähendavad heitkoguseid, suurendades sõidurõõmu. Ford EcoBoost Hybrid 48-voldine kerghübriidtehnoloogia aitab optimeerida kütusesäästlikkust, parandades seeläbi sõidudünaamikat ja tundlikku kiirendust. Tehnoloogia töötab käsikäes Fordi seitsmekäigulise Powershift-automaatkäigukastiga, mis tagab kiire ja sujuvama käiguvahetuse ning mugava ja enesekindla sõiduelamuse.

Ford Performance’i poolt väljatöötatud luukpära Fiesta ST-d täiustavad uued Matrix LED-esituled, Performance-istmed, sportlikud disainidetailid (sh uus Chrystaline Grey esivõre ja silmatorkav Mean Green välisvärvivalik) ning 10 protsenti suurem pöördemoment 320 Nm-ni.

“Fiesta püsiva edu taga on olnud paljuski ajaga kaasas käimine, et seada uusi standardeid sõidurõõmu, tehnoloogia ja tõhususe osas,” ütles Ford of Europe’i sõiduautode osakonna peadirektor Roelant de Waard. “Uus Fiesta on väikeautode segmendis järjekordne suur hüpe edasi ning pakub igale elustiilile sobivat mudelit.”

Värske disain, rohkem isikupära

Uus Fiesta tugineb Fordi B-auto arhitektuurile, mida kasutab ka Ford Puma kompaktmaastur. Praktilised ja rafineeritud kolme- ja viieukselised mudelid pakuvad igale kliendile Fiestat, mille iseloom vastab tema elustiilile.

Kogu mudelivaliku uueks välisdisaini läbivaks jooneks on kõrgema esiosaga kapott koos suurema ülemise esivõrega. Fordi “sinine ovaal” on nüüd võre sees ja aitab saavutada maanteel parema nähtavuse.

Uued standardsed LED-esituled on samuti osa uue Fiesta enesekindlast ja kaasaegsest disainikeelest. Standardsetel tagatuledel on uued mustad raamid, mis annavad rafineeritud välimuse, LED-tagutuledel on Premium Black viimistlus.

Connected ja Titanium mudelitel on tugevate horisontaalsete ribade ja kõrgläikega kroomitud ümbrisega külgmiste tuulutusavadega iluvõre. Ford Performance’ist inspireeritud ST-Line’il on sportlikum iseloom ja uus läikivmusta meekärje viimistlusega ülemine võre. Laiad külgmised tuulutusavad on kerevärvi viimistlusega ja suurem alumine võre lisab sihikindlat välimust.

Maasturist inspireeritud Active-mudelil on jõulisem disain. Laia ülemise iluvõre läikivmusta viimistlusega tugevad vertikaalsed ribad koos kõrgemate külgmiste tuulutusavadega peegeldavad Active’i kõrgemat, crossover-stiili.

Uut väliskujundust täiendavad seitse uut valuvelgede disaini ning kaks uut välisvärvi – Boundless Blue ja Beautiful Berry.

Disaini ja eksklusiivsuse kõrgeima taseme saavutamiseks pakuvad Titanium ja Active mudelivaliku jaoks saadaval olevad Vignale-paketid sõltuvalt mudelist unikaalseid disainielemente, sealhulgas eksklusiivseid 17- ja 18-tolliseid valuvelgi, Sensico esmaklassilisi istmekatteid ja matte sisekujunduselemente.

“Fiesta on tõeliselt isikupärane väikeauto, mille sõidurõõm, olemus ja kvaliteet on alati väljendunud tema stiilis,” ütles Ford of Europe’i disainijuht Amko Leenarts. “Uue Fiesta jaoks oleme loonud igale mudelile veelgi eristuvama karakteri, et kliendid saaksid valida nende enda stiili ja eluvaateid peegeldava mudeli.”

Tänased ja homsed jõuallikad

Uue Fiestaga saab rafineeritud, tundliku ja kütusesäästliku sõiduelamuse, kasutades EcoBoost Hybrid 48-voldilist kerghübriidi või EcoBoost bensiinimootorit.

EcoBoost Hybrid vähendab sõidukulusid, suurendades samal ajal sõidurõõmu. Nendel mudelitel on tavalise generaatori asemel integreeritud starter-generaator (BISG), mis pidurdamisel ja aeglustamisel taastab ja salvestab energiat 48-voldise liitiumioonaku õhkjahutusega akupaketi laadimiseks.

BISG toimib ka mootorina, kasutades salvestatud energiat ja pakkudes pöördemomenti tavalise sõidu ja kiirenduse ajal ning käivitades sõiduki elektrilisi lisaseadmeid. Tehnoloogia suudab mootori taaskäivitada vaid 350 millisekundi jooksul, võimaldades Auto Start-Stop süsteemil lülitada mootor välja alla 25 km/h isegi siis, kui käik on sees ja siduripedaal alla vajutatud, võimaldades veelgi suuremat kütusesäästu.

Uue Fiesta 1,0-liitrine EcoBoost hübriidmootor on saadaval 125 ja 155 hj võimsusega, mis on kombineeritud kuuekäigulise manuaalkäigukastiga. Kütusesäästlikkus alates 4,9 l/100 km ja CO2-heitmed alates 111 g/km (WLTP järgi) tähendavad 5 protsenti paremat tulemust võrreldes 125 hj 1,0-liitrise EcoBoost bensiinimootoriga, kusjuures Fordi andmetel on sääst linnasõidul kuni 10 protsenti.

125 hj EcoBoost hübriid on saadaval ka seitsmekäigulise sujuva Powershift-automaatkäigukastiga, millel 5,2 l/100 km kütusesäästu ja 117 g/km CO2 (WLTP järgi).

Powershift-käigukast hoiab mootorit tõhususe saavutamiseks optimaalsel kiirusel, samuti parandab alla 12 km/h liikuva auto kütusesäästlikkust linnasõidul. Automaatkäigukast võimaldab maksimaalseks kiirenduseks ja kiiremaks möödasõiduks kolmekordset allakäiku.

Fordi 1,0-liitrise EcoBoost bensiinimootori võimsus on 100 hj, mis annab alates 5,2 l/100 km ja 118 g/km CO2 (WLTP) ning on saadaval kuuekäigulise manuaalkäigukastiga.

Fiesta sõiduelamust saab kohandada valikuliste Normal, Sport ja Eco sõidurežiimidega, mis võimaldavad reguleerida gaasipedaali tundlikkust, veojõukontrolli ja automaatse käiguvahetuse ajastust. Fiesta Active’il on lisaks sõidurežiimid Trail ja Slippery.

Usaldusväärsed ja mugavad ühendatud tehnoloogiad

Uue Fiesta sõidutehnoloogiad suurendavad juhi ja sõitjate mugavust ja turvalisust. Standardsed LED-esituled sisaldavad kaug- ja lähitulesid ning päevasõidutulesid. Tippklassi Matrix LED-esituled kohanduvad oma valgusvihu vastavalt sõidutingimustele. Manöövritulede ja halbade ilmastikutingimuste funktsioonid käivituvad madala kiirusega manööverdamisel või klaasipuhastite aktiveerumisel ning kohandavad paremaks nähtavuseks automaatselt valgusvihku. Pimestuvastane kaugtuli kasutab esiosas asuvat kaamerat, tuvastades vastutuleva liikluse ja luues valgusmustris pimestusvaba koha. See tehnoloogia suurendab öist nähtavust, vähendades samal ajal teiste juhtide pimestamise ohtu.

Uues Fiestas on 8-tolline täielikult seadistatav digitaalne näidikutepaneel, mis võimaldab juhtidel isikupärastada ja seada esikohale teabeekraanid, sealhulgas navigatsiooniteated. Paneelil on valitud sõidurežiimidele vastavad ainulaadsete teemadega näidikud ning eraldi ala kõrge prioriteediga teabe, näiteks juhiabitehnoloogiate jaoks.

Uue Fiesta täiustatud juhiabitehnoloogiate hulka kuulub ka Wrong Way Alert. See süsteem kasutab tuuleklaasile paigaldatud kaamerat koos auto navigatsioonisüsteemist saadava teabega, andes juhile helisignaali ja visuaalse hoiatuse, kui ta sõidab kiirtee sissesõidukeelu märgi alt läbi.

Täiustatud tehnoloogiate hulka kuuluvad ka Adaptive Cruise Control koos Stop & Go ja Speed Sign Recognition, mis aitavad hoida mugavat sõidukaugust eesolevast sõidukist. Powershift-käigukastiga sõidukitel suudab süsteem automaatselt peatada ja taas liikuma hakata.

Active Park Assist aitab autojuhti linnas, tuvastades sobivad parkimiskohad ja aidates parkida. Käed-vabad parkimisel kontrollib juht kiirendamist ja pidurdamist ning käiguvahetust.

Kokkupõrgete vältimiseks või nende mõju leevendamiseks on pimeala infosüsteem (BLIS) koos ristliikluse hoiatussüsteemi ja aktiivse pidurdamisega, sõiduraja hoidmise abisüsteem ja kokkupõrke-eelne hoiatussüsteem.

Täiustatud ühenduvusfunktsioonide hulka kuuluva standardse FordPass Connect modemitehnoloogiaga on mugav FordPassi rakenduse abil funktsioone kaugjuhtida. Kliendid saavad kasutada distantsilt uste lukustamist ja avamist, seitsmekäigulise automaatkäigukastiga Fiesta mudelite puhul kaugkäivitust, sõidukiotsijat ja sõiduki olekut, et kontrollida kütusetaset, alarmi olekut, rehvirõhku, õli seisukorda ja muud.

Uue Fiesta ühenduvus pakub ka olemasoleva navigatsioonisüsteemi jaoks reaalajas liiklusteabe uuendusi ja võimaldab kohalikku ohuteavet ja teavitab eesolevast ohuolukorrast isegi siis, kui seda ei ole kurvi või teiste sõidukite tõttu näha.

Side- ja meelelahutussüsteem SYNC 3 võimaldab juhtidel juhtida heli, navigatsiooni ja ühendatud nutitelefoni lihtsate häälkäsklustega. Süsteem pakub Apple CarPlay ja Android Auto™ ühilduvust ning seda toetab 8-tolline puutetundlik keskekraan, millel on võimalik kuvada 180-kraadist pilti valikulisest tahavaatekaamerast.

SYNC 3-ga varustatud uutel Fiesta mudelitel on nüüd ka Rear Occupant Alert, mis aitab juhtidel vältida laste või lemmikloomade jätmist sõidukisse, tuletades neile meelde tagaistmeid kontrollida.

Täiendavate lisavõimalustena on saadaval juhtmevaba laadimisalus nutitelefonide jaoks ja 10 kõlariga B&O Sound System integreeritud subwooferiga ning 575-vatise digitaalse võimendiga.

Uus Fiesta ST

Ford avalikustas ka uue Fiesta ST suure jõudlusega luukpära, mille on välja töötanud Ford Performance.

Värske väliskujundus on jõulisema disainiga. Ülemine ja alumine esivõre koos suurte alumiste külgmiste tuulutusavadega on meekärje struktuuriga. Ülemine võre ja küljeavad on eripärase Chrystaline Grey viimistlusega ning aero-optimeeritud alumine spoiler, küljeluugid, tagaluugi spoiler ja tagumine difuusor kerevärvi viimistlusega. 17-tollised standard- või valikulised 18-tollised valuveljed on tumeda Magnetite viimistlusega ning värvivalikusse kuulub nüüd ka julge ST Mean Green.

Uued kontrastsete punaste tikandite ja Sensico elementidega Performance-istmed pakuvad juhile veelgi suuremat tuge ja mugavust. Integreeritud peatugi ja 14 suunas reguleeritav juhiiste aitab leida parima sõiduasendi. Lameda põhjaga sportrool ja matt punaste detailidega viimistlus lisab salongile veelgi sportlikku välimust.

Kiirenduse 0-100 km/h 6,5 sekundiga ja tippkiiruse 230 km/h tagab 1,5-liitrine 200-hobujõuline EcoBoost mootor. Pöördemoment on tõstetud 290 Nm-lt 320 Nm-le. Patenteeritud külmvormitud jõuvektoriga vedrud ja Tenneco kahetorulised esisummutid tagavad Fiesta ST-le hea pöörderaadiuse ja kontrolli sõiduki üle. Lisavarustusena pakutav Quaife’i mehaaniline piiratud libisemisega diferentsiaal tagab parema veojõu ja kiiruse kurvides.

Lisaks Normal ja Sport sõidurežiimidele on uuel Fiesta ST-l ka Track-režiim, mis lülitab ringrajasõiduks veojõukontrolli välja.

“Uus Fiesta ST meie uues laiendatud mudelivalikus pakub klientidele varasemast rohkem valikuvõimalusi. Uus Fiesta on mõeldud igaühele alates elegantsest linnasõidust kuni looduses seiklusteni,” ütles de Waard.