Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Uuenenud Ford Focus – täiustatud ühenduvus, energiasäästlikud elektrilised jõuallikad ja väljendusrikas stiil

Uuenenud Ford Focusel on uus ja väljendusrikkam välimus ja laiendatud mudelivalik, mis pakub omas klassis lihtsamat ning kaasahaaravamat sõiduelamust. Elektrilist 48-voldist EcoBoost hübriidajamit on täiustatud uue seitsmekäigulise Powershift automaatkäigukastiga, mis tagab kvaliteetsema ja säästlikuma ja sõiduelamuse. Viimase põlvkonna tehnoloogiate hulka kuuluvad intelligentne SYNC 4 koos 13,2-tollise ekraaniga, tasuta prooviperioodiga Connected Navigation, Power-Up juhtmevabad uuendused ja Dynamic Pixel LED-esituled.

Fordi inimkeskne disainifilosoofia annab Focuse välimusele rohkem enesekindlust ja julgust isikupära väljendavate unikaalsete stiilielementide näol, rõhutades seda enim just ST-Line ja Active mudelitel. Nüüdsest on Active mudelitel saadaval ka kõrge spetsifikatsiooniga X varustustase.

Uue Focuse järgmise põlvkonna SYNC 4 tehnoloogia jõuab nüüd rohkemate klientideni kui varem, võimaldades pilvega ühendatud navigatsiooni ja ühendatud hääljuhtimist. Seda toetab täiesti uus, segmendi suurim 13,2-tolline horisontaalpaigutusega ekraan, mille intuitiivne kasutajaliides on loodud kõikvõimalike juhtimis- ja mugavusfunktsioonide lihtsamaks navigeerimiseks. Tehnoloogia võimaldab ka Ford Power-Up traadita tarkvarauuendusi, mis aja jooksul sõiduki funktsionaalsust parandavad.

Esmakordselt esitletud täiustatud juhiabitehnoloogiate hulka kuulub ka Blind Spot Assist, mis jälgib juhi pimeala tagant lähenevate sõidukite suhtes

Focus tuleb esmakordselt välja ka kütusesäästliku EcoBoost 48-voldise kerghübriidajami automaatkäigukastiga, mis pakub kuni 155 hj. Seitsmekäiguline topeltsiduriga Powershift automaatkäigukast muudab sõitmise lihtsaks eriti linnaliikluses, täiendades samal ajal hübriidajamite elektriliselt võimendatud jõudlust, mis tagab Focusele omase sõidurõõmu.

Vastavalt klientide tagasisidele on Ford muutnud praktilisemaks universaalkerega Focuse 1653-liitrise pagasiruumi, lisades sinna nn märja tsooni, kergesti puhastatava põrandakatte, ja küljeliistud ning vertikaalse vaheseina, mis võimaldab pagasiruumi lihtsalt ja tõhusalt jagada. Saadaval on ka avar ja praktiline viie uksega luukpära.

“Ford Focus on enam kui 20 aastat kestnud edulugu, mille atraktiivsus on alati olnud seotud suurepärase disaini ja esmaklassilise sõidudünaamikaga,” ütles Roelant de Waard, Ford of Europe’i sõiduautode osakonna peadirektor. “Järgmise põlvkonna SYNC 4, mis lisab selle segmendi suurima ekraaniga Connected Navigationi, pakub uue Focuse omanikele täiustatud digitaalset kogemust, mis sobib sujuvalt nende ellu.” 

Kaasaegne ja värske disain

Uuel Focusel on Fordi inimkesksest disainifilosoofiast inspireeritud värske ja enesekindel välimus, mis annab igale uuele mudelile oma isikupära.

Kogu mudelivalikul on uue kujunduse saanud kapott, mis tõstab auto esiosa visuaalselt kõrgemaks. Fordi sinine ovaalne märk on tõstetud esivõre keskele.

Udutuled on nüüd integreeritud kõigi uute Focuste standardvarustuses olevatesse LED-esituledesse, muutes esiosa elegentsemaks ning luues eristuva valgusvihu. Luukpäradel ja universaalmudelitel on tumedamad tagatuled, mis annavad luksuslikuma välimuse, kõrgkvaliteetsetel LED-tagatuledel on tumedam keskosa ja uus pilkupüüdev valgusmuster.

Kõikidel uutel Focuse mudelitel on unikaalsed disainielemendid, kus esivõre ja esiosa eristavad neid mudeleid ülejäänud mudelivalikust. Connected ja Titanium mudelitel on lai, läikiva kroomitud ümbrise ja horisontaalsete ribadega esivõre ning ülespoole pööratud tuulutusavad. Titanium-mudeli esivõrel on kroomitud viimistlus.

Ford Performance’ist inspireeritud ST-Line’ile annab sportlikuma iseloomu ainulaadne trapetsikujuline esivõre, millel on läikivmust kärjekujuline viimistlus koos laiade külgmiste tuulutusavade ja sügavama alumise võrega. ST-Line mudelitel on ka laiendatud küljekarbid, tagumine difuusor ja diskreetne tagaspoiler.

Seikluslikum Active-mudel on inspireeritud maasturite disainielementidest, mis annavad karmima välimuse. Laiemal esivõrel on tugevamad vertikaalsed ribad ning sügavam alumine võre, kõrgemad küljekarbid täiendavad suuremat sõiduulatust ja musta kerekaitset.

“Focus on alati olnud meie inimkeskse disainifilosoofia esirinnas ja nüüd oleme loonud mudelivaliku, mis on veelgi isikupärasem,” ütles Amko Leenarts, Ford of Europe’i disainidirektor. “Igast Focusest õhkab tehnoloogiast juhitud kvaliteeti ja modernsust. Igal mudelil on karakter, millega meie kliendid saavad luua nende endi isiksust peegeldava emotsionaalse sideme.”

Elektrifitseeritud jõudlus

Mitmekülgne jõuallikate valik sisaldab elektrifitseeritud variante, mis suurendavad tõhusust ja kvaliteeti ning pakuvad sõidurõõmu, mis on hoidnud Focust atraktiivsena juba rohkem kui 20 aastat.

Seitsmekäiguline Powershift-automaatkäigukast tagab Focuse EcoBoost hübriidmootoritele parema kütusesäästlikkuse ja jõudluse (al 5,2 l/100 km ja CO2-heitmed al 117 g/km, WLTP).

Lisaks kergele kahe pedaaliga sõiduelamusele tagab Powershift topeltsiduriga käigukast oma sujuva kiirenduse ja käiguvahetusega kiired möödasõidud. Sport-režiimis hoiab automaatkäigukast madalamaid käike. Saadaval on ka manuaalkäigukast, ST-Line-variantidel on standardvarustuses sportlikud käiguvahetuslabad.

Powershift-automaatkäigukast on kütusesäästlik, hoides hübriidmootori pöörded tõhususe tagamiseks optimaalsel sagedusel ja võimaldades Start/Stop-süsteemi toimimist alla 12 km/h.

Uue Focuse 48-voldine 1,0-liitrine EcoBoost hübriidajam on saadaval võimsusega 125 ja 155 hj ning ka kuuekäigulise manuaalkäigukastiga, mille kütusesäästlikkus WLTP järgi on al 5,1 l/100 km ja CO2-heitmed al 115 g/km. Hübriidajami puhul asendatakse tavapärane generaator integreeritud starter-generaatoriga (BISG), mis võimaldab pidurdamisel kaotatud energiat tagasi saada ja salvestada see spetsiaalsesse liitiumioonakusse. BISG võib toimida ka mootorina, pakkudes abi nii kogu pöördemomendi suurendamisel, mis võimaldab kiirendamisel kiiremini reageerida, kui ka mootori töömahu vähendamisel kütust säästa.

Valikus on ka Fordi 1,0-liitrine EcoBoost bensiinimootor võimsusega 125 hj ning kuuekäiguline kütusesäästlik manuaalkäigukast (al 5,1 l/100 km ja 116 g/km CO2, WLTP). Tõhususele ja jõudlusele aitavad kaasa aitavad kaasa muutuva klapiajastusega
nukkvõllide süsteem ja kõrgsurve otsesissepritse.

Neile, kel suurem läbiõit, on saadaval Fordi 1,5-liitrine EcoBlue diiselmootor võimsusega 120 hj (al 4,0 l/100 km ja 106 g/km CO2, WLTP), mis on saadaval kas kuuekäigulise manuaal- või kaheksakäigulise automaatkäigukastiga. Nendel mudelitel on integreeritud sisselaskekollektor, madala inertsusega turbolaadur ja kõrgsurve sissepritse, mis vähendab heitmekoguseid ja suurendab tõhusust.

Valikuliste sõidurežiimidega Normal, Sport ja Eco saab kohandada gaasipedaali, elektroonilise roolivõimendi (EPAS) ja automaatkäigukasti reageeringut vastavalt sõiduviisile.

Active-mudelitel on lisaks Slippery-režiim, mis annab kindlustunde libedates ja märgades sõidutingimustes, ja Trail-režiim, mis aitab säilitada sujuva sõitmise ebatasasel teel.

Tehnoloogia, mis teeb elu lihtsamaks

Uus Focus integreerib sujuvalt Fordi uusimad mugavus- ja sõidutehnoloogiad tagamaks mugava ja ühendatud sõiduelamuse.

Focus on seni kõige ruumikam Fordi sõiduauto, millel on uus side- ja meelelahutussüsteem SYNC 4. Süsteem kasutab keerukat algoritmi, et jälgida juhi (sõidu)käitumist ja pakkuda talle aja jooksul täpsemaid soovitusi ja otsingutulemusi.

SYNC 4 toetab täiesti uus 13,2-tolline keskne puuteekraan, mille intuitiivse kasutajaliidesega ei ole juht kunagi rohkem kui ühe või kahe puudutuse kaugusel mis tahes rakendusest, teabest või juhtnupust, mida ta vajab. Uus puuteekraan sisaldab ka soojendus- ja ventilatsiooniseadmete funktsiooni, mis varem aktiveeriti nuppudest. Süsteemi üks osa on ka juhtmevaba Apple CarPlay ja Android AutoTM ühilduvus, mis võimaldab nutitelefoni funktsioonide ja SYNC 4 sujuvat integreerimist.

Täiustatud kõnetuvastus tuvastab 15 Euroopa keelt, kombineerides pardaandmed läbi FordPass Connecti Interneti-otsingutega, et anda kiireid ja täpseid vastuseid käskudele, mis hõlmavad kõike alates meelelahutusest, telefonikõnedest ja tekstisõnumitest kuni kliimaseadme ja ilmateateni.

SYNC 4 võimaldab ka Ford Power-Up traadita tarkvarauuendusi, mis muudavad uut Focust aja jooksul paremaks, ning suudab suure osa uuest tarkvarast jooksvalt või eelnevalt planeeritud ajal paigaldada. Paljud uuendused on automaatsed ning ei nõua kliendilt spetsiaalset tegevust, samas aitavad parandada sõiduelamust ja vähendada vajadust teeninduskeskuse külastuse järele ning parandada funktsioone, kvaliteeti, elamust, võimekust ja mugavust.

FordPassi rakenduse abil saab nutitelefonis kasutada mitmeid ühendatud teenuseid, mis võimaldavad kliendil olla oma autoga ühenduses kõikjal, kus on andmeside signaal. Kontrollida saab sõiduki olekut puudutavat infot nagu kütusetase, õli seiskord jpm ning autot distantsilt käivitada. Meelerahu tagab Fordi SecuriAlert-süsteem, mis kasutab sõiduki andureid, et jälgida sõidukisse sisenemise katseid. Isegi kui sisenemiseks kasutatakse võtit, saadetakse kasutaja telefonile vastav märguanne.

Uued SYNC 4 süsteemiga varustatud Focused saavad saavad kliendikogemuse suurendamiseks tasuta Connected Navigationi ja Ford Secure tellimused, mis võimaldavad selliseid funktsioone nagu liiklus-, ilma- ja parkimisinfo ning kohalik ohuteave.

Ford Secure’i tellimus sisaldab ööpäevaringset valveabi sõiduki varguse korral, sealhulgas sõiduki jälgimist ja taastamist. Ford Secure saab teateid teistest SecuriAlertiga kaitstud sõidukitest piirkonnas ning võimaldab määrata kasutaja valitud piirkonna ja saada teateid, kui sõiduk peaks nendest piiridest väljuma.

Connected Navigation sisaldab TomTomi poolt edastatavat reaalajas toimuvat ja prognoositavat liiklusinfot, Garmin® pakub sõidukisisest ja pilvepõhist marsruutimist, et pakkuda välja kõige tõhusamad marsruudid. Ilmateade hoiab juhti teeoludega kursis ja ning hoiatab reisi mõjutada võivate sihtkoha ilmastikuolude eest. Suuremate linnade kolmemõõtmelised kaardid ja parkimisteave aitavad navigeerida tundmatus keskkonnas.

Täiustatud valgustustehnoloogiate hulka kuuluvad standardvarustuses täis-LED-esituled, mis sisaldavad automaatseid kaugtulesid ja aktiveerivad aeglase manöövri korral laiema valgusvihu parema nähtavuse tagamiseks. Kõrgkvaliteetsete Dynamic Pixel LED-esitulede täiustatud funktsioonide hulka kuuluvad: - pimestusvastane kaugtuli, mis kasutab esiosas asuvat kaamerat, et tuvastada vastutulev liiklus ja mitte pimestada teisi liiklejaid - dünaamiline kurvivalgustus, mis kasutab ettepoole suunatud kaamerat, et näha eesolevat teed ja vaatevälja suurendamiseks valgustab kurvide sisekülge - valgustus halbade ilmastikuolude jaoks muudab valgusvihu mustrit, et tagada klaasipuhastite töötamise ajal parem nähtavus - liiklusmärgipõhine valgustus, mis kasutab ettepoole suunatud kaamerat liiklusmärkide tuvastamiseks, et reguleerida valgusvihu mustrit ja valgustada ristmikel paremini jalgrattureid ja jalakäijaid.

Uuel Focusel on ka laiaulatuslik täiustatud juhiabitehnoloogiate pakett, mis suurendab juhi enesekindlust ja muudab sõitmise lihtsamaks.

Blind Spot Assist täiendab pimeala infosüsteemi funktsionaalsust, jälgides juhi pimeala tagant lähenevate sõidukite suhtes ning võib rakendada roolimisabi, et hoiatada juhti ja takistada võimaliku kokkupõrke korral teelt väljasõitmist. Süsteem otsib kuni 28 meetri kaugusel taga asuvaid sõidukeid 20 korda sekundis ning töötab kiirusel 65 km/h kuni 200 km/h.

Uue Focuse pimeala infosüsteem hõlmab ka haagist, võimaldades juhil SYNC 4 puuteekraanil sisestada pukseeritava haagise pikkuse ja laiuse. Süsteem reageerib automaatselt, hoiatades juhti, kui veetava haagise pimenurgas on mõni teine sõiduk.

Uus Intersection Assist kasutab ettepoole suunatud radariga kaamerat, et vältida võimalikke kokkupõrkeid vastutulevate sõidukitega. Süsteem võib kuni 30 km/h kiirusega sõites automaatselt pidurdada, et aidata vältida või leevendada õnnetusi, kui juht keerab vastassuunda. Süsteem toimib ilma teekattemärgistuseta ning ka öösel, kui esituled on sisse lülitatud.

Saadaval on ka ohuteave, mis teavitab juhti eesoleval teel valitsevast ohuolukorrast isegi siis, kui takistus ise ei ole kurvi või teiste sõidukite tõttu nähtav, ning kohanduv püsikiirusehoidja koos Stop & Go, kiirusmärkide tuvastamise ja sõiduraja keskpunktisüsteemiga, mis leevendab pingelist sõitu aeglases liikluses. Kokkupõrke-eelne abi koos aktiivse pidurdamisabiga aitab juhtidel vältida või leevendada kokkupõrkeid sõidukite, jalakäijate ja jalgratturitega, samas kui Active Park Assist 2 juhib käiguvalikut, kiirendamist ja pidurdamist, et võimaldada täisautomaatseid parkimismanöövreid lihtsalt nupuvajutusega.

Uued Focuse mudelid on varustatud ka Rear Occupant Alert funktsiooniga, mis aitab juhtidel vältida laste või lemmikloomade unustamist sõidukisse, tuletades neile meelde, et nad kontrolliksid tagaistmeid, kui enne sõitma hakkamist on tagauksi avatud.

“Uus Focus on täis uusi tehnoloogiaid ja funktsioone, mis kõik suurendavad juhi või kaasreisijate mugavust ja ohutust,” ütles Glen Goold, Ford Focuse mudelidirektor. “Meie kliendid soovivad leida Fordist kõige uuemad funktsioonid, mis sulanduksid sujuvalt nende ellu – seda oleme uue Focusega saavutanud.”

Universaalkerega Focus on praktilisem kui kunagi varem

Arvestades klientide tagasisidet, on uues universaalkerega Focuses rida uuenduslikke funktsioone, mis muudavad sõiduki pagasiruumi veelgi praktilisemaks ja mugavamaks.

Pagasiruumis on nüüd kvaliteetne harjatud tekstiilist põrandakate, mida varem kasutati ainult Vignale-varustustasemega sõidukites. Lisaks suurepärasele välimusele on kattel ka praktiline pool – selle koostises olevad lühikesed tekstiilikiud muudavad puhastamise lihtsamaks. Lisatud on külgmine pagasivõrk, mis on ideaalne väiksemate esemete hoiustamiseks, ning pimedas valgustavad pagasiruumi kaks LED-tuld.

Reguleeritaval pagasiruumi põrandal on nüüd keskne liigend, mis võimaldab põrandat kokku voltida, luues vertikaalse vaheseina, mis lukustub 90-kraadise nurga all ning moodustab kaks eraldi hoiustamisruumi.

Pagasiruumi põrandal on nüüd ka nn märg tsoon, kuhu on paigutatud veekindel vooder, millele saab panna näiteks märjad jalanõud ja vihmavarjud. Veekindla voodri saab puhastamiseks hõlpsalt eemaldada. Märja tsooni saab ülejäänud pagasiruumist eraldada põrandat kokku voltides või vertikaalse vaheseinaga, et luua eraldi kohad märja ja kuiva pagasi jaoks.

Lisaks on universaalkerega Focuse pagasiruumis nüüd silt lihtsustatud skeemidega, mis selgitavad pagasiruumi erinevaid funktsioone. Fordi tehtud kliendiuuringust selgus, et 98% praegustest universaalkerega Focuse omanikest ei ole teadlikud kõigist olemasolevatest funktsioonidest, nagu näiteks pagasikate ja liigutatav pagasiruumi põrand, kaugjuhitav istmete liigutamine ja põrandajagamissüsteem. Silt selgitab funktsioone lihtsalt ja selgelt, ilma et kasutaja peaks juhiste saamiseks lugema auto kasutusjuhendit.