Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Uus Ford Mustang California Special muudab California unistused esmakordselt Euroopas reaalsuseks

  • Ford tutvustab uut 1968. aasta ikoonilisest mudelist inspireeritud Mustang California Specialit, millel on originaalauto unikaalsed disainidetailid.

  • California Special on saadaval ainult 450 hobujõulise V8 kabriolettversioonina, mille standardvarustusse kuuluvad soojendatavad ja jahutatavad esiistmed.

  • Uus Euroopas debüteeriv mudel laiendab veelgi Mustangi mudelivalikut, kuhu kuuluvad ka Mustang GT ja Mustang Mach 1 ning täiselektrilised Mustang Mach-E ja Mustang Mach-E 1.

Uus California Special kehastab 1968. aasta originaali vabameelset loomust ja seda pakutakse vaid kabrioletina, mille erilist stiili rõhutab ainulaadse märgistuse, detailide, 19-tolliste valuvelgede ja spetsiaalsete California Special värvitoonidega disainipakett. Jõulise sõiduelamuse tagab erakordne 450-hobujõuline V8-bensiinimootor.

Ford Mustang California Speciali standardsete mugavustehnoloogiate hulka kuuluvad soojendatavad ja jahutatavad esiistmed, 12-tolline kohandatav näidikupaneel ning täiustatud SYNC 3 ühenduvus, mis võimaldab juhtidel häälkäskluste abil helistada, panna mängima oma lemmikmuusika või leida teejuhiseid.

Fordi avaldatud uus video tähistab Mustang California Speciali saabumist Euroopasse ja näitab, et California-vibe on meeleseisund, mida saab nautida igal pool.

“California Special on suur osa Mustangi pärandist Ameerikas ja sümboliseerib Mustangi loomust: sõidurõõmu ja vabadust. Need ideaalid kõnetavad sama tugevalt ka Euroopa autoentusiaste, seega on viimane aeg, et ka siinsed kliendid saaksid kogeda ainulaadset California Speciali segu stiilist, jõudlusest ja sõidurõõmust,” ütles Matthias Tonn, Ford of Europe’i Mustangi programmi peainsener.

Klassikalise disaini tagasitulek

Kui nüüdseks ikooniliseks saanud Ford Mustang 1964. aastal esimest korda tänavatele jõudis, tekkisid üle Ameerika mustangiomanike klubid, kus paljud edasimüüjad lõid oma isikupärastatud disaini. Üks neist – inspireeritud 1967. aasta Shelby GT notchback kupee prototüübist – sai nimeks California Special.

Originaalversioonil olid udutuled, mustaks värvitud iluvõre, külgedel võidusõiduautodele iseloomulikud ilujooned, mis lõppesid enne õhuavasid, ning Shelbyst inspireeritud spoiler. See avaldas Fordile muljet ning nii pandi 1968. aastaks tootmisse piiratud arv California Special autosid.

Uusim tõlgendus kokkuklapitava katusega California Special kabrioletist peegeldab originaali, millel on Ebony Black viimistlusega kärjekujuline esivõre ja Race Red GT/CS-märk, samuti musta, punase ja halli värviga viimistletud esi- ja tagatiibade vahelised alumised külgmised jooned, millel hämaras peaaegu nähtamatu, kuid päikesevalguses silmatorkav “California Special” kiri.

Nii nagu originaalilgi, viitavad V8 jõudlusele aerodünaamilised täiustused, milleks on suurem esisplitter ja valikvarustuses olevad tagumised külgmised õhuklapid. Eksklusiivsust lisavad ainulaadsed viie kodaraga valuveljed. Esimestel 19 x 9-tollistel ja tagumistel 19 x 9,5-tollistel velgedel on Carbonised Gray viimistlus, mis täiendab esisplitterit, küljeliiste ja tagumist difuusorit. Kapoti all on California Special märk.

Üheksa välisvärvi hulgas on ka mustale katusele kontrasti andvad signatuurvärvid Grabber Blue ja Cyber Orange. Katuse saab kokku panna vaid kaheksa sekundiga, muutes kupee kiiresti elegantseks kabriolettmudeliks.

Mustang California Speciali sisemuses leiduvad unikaalsed disaini- ja mugavusdetailid rõhutavad veelgi auto erilisust. Standardvarustusse kuuluvad soojendatavad ja jahutatavad esiistmed pakuvad sõidumugavust nii suvel kui talvel. Nahast istmed ja ukseseinad on osaliselt viimistletud punaste õmblustega ning taaskasutatud ja ökoloogilise halli värvi Miko® seemisnahaga. Istmed ja põrandakatted on reljeefse GT/CS logoga, näidikupaneeli Carbon Hex viimistlust täiendab unikaalne Mustang California Special märk.

Fordi side- ja meelelahutussüsteem SYNC 3 on alati valmis kiireteks autosõitudeks, võimaldades juhtida oma ühendatud nutitelefone, heli-, navigatsiooni- ja kliimafunktsioone häälkäskluste ja keskse 8-tollise puuteekraani abil. Süsteem ühildub ilma lisatasuta Apple CarPlay ja Android Autoga ning ühenduvuse tagab teel olles standardvarustuses olev FordPass Connect modem.

Arvukad juhiabitehnoloogiad, sh kohanduv püsikiirusehoidja koos kokkupõrke-eelse abisüsteemiga ja sõiduraja hoidmise hoiatussüsteem, aitavad muuta igapäevase sõidu stressivabaks. Sõidumugavust suurendab veelgi kokkupandav katus, mis loob piiramatu pearuumi.

Jõudlus ja heli

5,0-liitrine Fordi V8 mootor, millel 450 hobujõudu ja 529 Nm pöördemomenti, pakub California Specialile kohast jõudlust ja heli.

Kuuekäigulise sujuva käiguvahetusega manuaalkäigukastiga mudel kiirendab 0-100 km/h 4,8 sekundiga. Fordi täiustatud 10-käiguline automaatkäigukast tagab 0-100 km/h kiirenduse 4,5 sekundiga.

Automaatkäigukast optimeerib jõudlust ka sõltuvalt valitud sõidurežiimist. Režiimid Normal, Sport, Track ja Snow/Wet tagavad teeoludele sobiva sõiduelamuse. Good Neighbour režiimiga saab eelnevalt programmeeritud kellaaegadel mürataset automaatselt piirata.

Veojõudu ja kurvikindlust suurendavad piiratud libisemisega diferentsiaal ja MagneRide® vedrustussüsteem, mis monitoorib teeolusid tuhat korda sekundis ja kasutab elektrooniliselt juhitavat vedelikku, et kohandada amortide vastupidavust vastavalt sõidutingimustele.

Ford Mustang California Special laiendab Mustangi mudelivalikut Euroopas. Lisaks California Specialile kuuluvad sinna Mustang GT luukpära ja kabriolett, Mustang Mach 1 ning täiselektrilised Mustang Mach-E ja Mustang Mach-E GT.

Mustang Mach-E ühendab endas ikoonilise sportauto stiili, iseloomu ja jõudluse ning energiatõhusa elektrilise jõuülekande, mis suudab saavutada kuni 610 km pikkuse sõiduulatuse (WLTP). Mustang Mach-E GT pakub Fordi seni kõige põnevamat täiselektrilise seeriaauto sõiduelamust, mille spetsiaalselt häälestatud nelikveoline jõuallikas pakub 487 hj ja 860 Nm, mis võimaldab kiirendust 0-100 km/h 3,7 sekundiga.