Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Maailma enimmüüdud pikap müügil nüüd ka Eestis

Ford F-150 on pikapite kuningas. Tänu Ameerika Ühendriikide ja Kanada turgudele on tegemist maailma enimmüüdud pikapiga. Sellele vaatamata ei ole F-150 Euroopas kunagi ametlikult turustatud. Tänavu algas müük Rootsis ja Saksamaal ning nüüd, kolmandana, on järg Eesti käes.

“Oleme väga rõõmsad, et saame selle ikoonilise sõiduki Eestisse tuua. See on auto, mis ei vaja vabandamist, ja ma ei jõua ära oodata, et tulevased Eesti F-150 omanikud peegeldaksid end selle ikoonilises staatuses,” ütles Anderz Larqvist, Ford F-150 ametliku Euroopa importija ja turustaja Hedin US Motors president. Eestis alustatakse F-150 müüki 2023. aasta detsembis, mil algavad ka graafikujärgsed tarned. Ikooniline pikap jõuab müügile Info-Auto Fordi esindustes Tallinnas, Tartus ja Pärnus. F-150 ametliku maaletooja ja distribuutorina Euroopas tarnib Hedin US Motors lisaks autodele Eestisse ka kõik vajalikud lisaseadmed ja varuosad. Võimalus osta auto ning lisavarustus ametlikelt edasimüüjatelt muudab nii auto soetamise kui omamise turvaliseks ja lihtsaks.

Enne kui Ameerikas ehitatud sõiduk saab Eesti teedel sõitma hakata, peab selle homologeerimine saama heakskiidu kohalike võimude poolt. Euroopa Ford F-150-d homologeeritakse kohe pärast nende maabumist Euroopa pinnal Bremerhavenis Saksamaal. Spetsialiseeritud töökojas tehakse sõidukile mitmeid kohandusi eelkõige valgustuses ja elektrijuhtmestikus, kuid ka tarkvaras, navigatsiooniseadmetes ning info- ja meelelahutussüsteemis. Kõik muudatused dokumenteeritakse ametlikus teeninduslogis nii, et Fordi esinduste ja töökodade mehaanikud saaksid hõlpsalt aimu, kuidas auto on kokku pandud.

F-150 – nüüd veelgi tugevam, sitkem ja nutikam

Legendaarne Ford F-150 on valitsenud oma segmenti enam kui nelikümmend aastat. Vastupidaval tööhobusel paistavad konkurentidega võrreldes silma pukseerimis- ja kandevõime, kompromissitu võimsus ning nutikad omadused ja disain, kattes ka kõige nõudlikuma kliendi vajadused. Tänu avarale salongile on F-150 korraga nii universaal kui veoauto.

Ford on teinud endale nime täiustatud ja moodsate juhiabiseadmetega ning F-150 pole erand. Nutikad funktsioonid aitavad nii pukseerimisel, sõidurea vahetamisel kui haagise ühendamisel.

Esimesed Eesti turule jõudvad F-150 mudelid on XLT 5.0 l V8, Lariat 5.0 l V8, Limited 3.5 l PowerBoost Hybrid ja Raptor 3.5 l High-Output VG.