Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest
Kerghübriid
Hübriid
Pistikhübriid
Täiselektriline
Loe Fordi elektrisõidukitest

Ford Pro tutvustas 8. septembril Londonis uut E-Transit Customit

  • Kompromissitu võimekus, uued kliendikogemused ja täielik Ford Pro tugi

  • Ford Pro ökosüsteem ja Ford Power-Up kauguuendused tagavad jätkuvalt ettevõtte tootlikkuse 


  • Järgmise põlvkonna elektriline jõuallikas pakub kuni 380 km sõiduulatust, 125 kW kiirlaadimist, 2000 kg veojõudu ja kuni 1100 kg kandevõimet.

  • E-Transit Customis on digitaalsed lahendused ning mobiilse kontori tööruum

E-Transit Customis on ühendatud elektrisõidukite täiustatud tehnoloogia Ford Pro digitaalse tarkvara ja teenuste ökosüsteemiga, aidates vähendada omamiskulusid, töötades tõhusamalt ja lihtsustades üleminekut elektrisõidukitele. Pilveühendus ja digitaaltehnoloogiad arenevad Ford Power-Up tarkvara uuenduste kaudu terve sõiduki eluea jooksul.

Järgmise põlvkonna akutehnoloogia võimaldab 380 km sõiduulatust ja 125 kW kiirlaadimist. E-Transit Custom pakub silmapaistvat jõudlust, toetades seda Ford Pro terviklahendustega laadimise haldamiseks ja optimeerimiseks.

Tootlikkuse suurendamiseks pakub E-Transit Custom uusi digitaalseid lahendusi. Kabiin on ka kontor, kus on 5G ühenduvus ja paindlik tööruum, sh nutikad funktsioonid nagu kokkupandav rool, mida saab muuta ergonoomiliseks sülearvutite ja tahvelarvutite hoidjaks.

Digitaalne innovatsioon on kombineeritud kompromissitu kandevõime ja võimekusega. E-Transit Customil on kuni 1100 kg kandevõimet, madal kaubaruumi põrand, mis hõlbustab sinna juurdepääsu, ja 2000 kg pukseerimisvõimet. Sõltumatu tagavedrustus ja klassi juhtiv mootorivõimsus pakuvad klientidele sõidukogemuse uut taset.

E-Transit Customi 400-voldine 74 kWh akupakett võimaldab sõiduulatuseks kuni 380 km, mis on Ford Pro kliendiandmete kohaselt üle nelja korra rohkem kui keskmise kaubiku päevane läbisõit.

Saadaval on 100 kW või 160 kW (135 hj või 217 hj) võimsusega mootorid, mis mõlemad pakuvad oma klassi juhtivat 415 Nm pöördemomenti. Elektrimootor on paigaldatud otse sõiduki põranda alla ning see on pööratud 90 kraadi, et suurendada kaubaruumi ning vähendada kaalu. Võimas elektriline jõuülekanne tagab kuni 2000 kilogrammise veovõime, mis tähendab, et E-Transit Custom võib asendada diiselmootoriga sõidukeid ülesannetes, mida ükski teine täiselektriline kaubik ei suuda täita. Mugavuse suurendamiseks on võimalik lisavarustusena paigaldada sissetõmmatav veokonks.

Ford Pro E-Telematicsi kohandatud funktsioonid aitavad reaalajas jälgida sõidukite asukohta, tõhusust ja olekut. Tarkvara toetab ka optimeeritud laadimisstrateegiaid. Enne sõitu on võimalik seadistada E-Transit Customi aku ja kabiini eelsoojendamist või -jahutamist, et hoida energiat optimaalse sõiduulatuse saavutamiseks.

E-Transit Customil on energiatõhusa pidurisüsteemi ja ühe pedaaliga sõitmise võimalus. Süsteem ühendab hõõrdepidurduse ja regeneratiivse pidurduse, mis kogub aeglustamise ajal energiat, et laadida akut täiendava sõiduulatuse saavutamiseks. Juhid saavad ühe pedaaliga sõidurežiimil kaubikut pidurdada ilma piduripedaali kasutamata. Süsteemi eesmärk on kasutada pidureid piisavalt sageli, et vältida ketaste roostetamist.

Ford Pro Charging muudab laadimise lihtsaks

Laadimise planeerimise ja selle eest tasumise muudavad lihtsaks seinalaadija kerge paigaldamine ja hooldus, selle integreerimine sõidukiga ning intuitiivne tarkvara.

E-Transit Customi 11 kW vahelduvvoolu kolmefaasiline pardalaadija laeb aku täielikult pea 8 tunniga. FordPass Pro telefonirakenduse abil saab jooksvalt jälgida laetuse seisu.

E-Transit Custom toetab ka alalisvoolu kiirlaadimist kuni 125 kW, mis võimaldab 15-80% laadimist 41 minutiga. Ford Pro klientidel on juurdepääs Euroopa suurimale, üle 300 000 laadimisjaamaga Blue Ovali laadimisvõrgule.

Ford Power-Up kauguuendused aitavad parandada sõiduki jõudlust, uuendada olemasolevaid ja lisada täiesti uusi funktsioone. Enamik uuendusi laetakse alla vähem kui kahe minutiga ja neid saab seisakute vältimiseks planeerida. Kaheksa aasta ja 160 000 km pikkune garantii katab kõik kõrgepinge komponendid, tagades sõiduki optimaalse jääkväärtuse.

Enneolematu kliendikogemus

Uus kallutatav rooliratas on Mobile Office’i lisapaketis ning selle saab muuta nii ergonoomiliseks statiiviks tahvel- ja sülearvutile kui ka lauaks, mis muudab kirjutamise ja lõunapausid mugavamaks. Pakett sisaldab ka reguleeritavat LED-valgustust, täiendavat laevalgustust ning istmetevahelist hoiuruumi dokumentide ja seadmete jaoks.

Digital Key on mõeldud võtmehalduse lihtsustamiseks ja toimib nagu hotelli uksekaart. Võtme kasutusõigust saab kaugjuhtimise teel määrata ja jälgida.

ProPower Onboard on saadaval kuni 2,3 kW võimsusega pistikupesadega, et sõiduki kõrgepingeakut kasutades saaks nii sõidukis kui tööplatsil tööriistu ja muid seadmeid laadida.

Turvasüsteemid saab ühendada FordPass Pro SecuriAlert funktsiooniga. See annab teate, kui sõidukisse üritatakse sisse tungida ning võimaldab kasutajal ka uksed eemalt lukustada või avada.

Uus platvorm, uus kliendikesksus

Sõiduki laadimispõrand on madalam kui eelmises mudelis, et hõlbustada kauba laadimist ja juurdepääsu kabiinile. Kerealused komponendid on aku ümber koondatud, et saavutada optimaalne ruumi- ja kaalutõhusus.

E-Transit Customi kogukõrgus on nüüd alla kahe meetri, et hõlbustada ligipääsu piiratud kõrgusega aladele ja muuta kaubaruumi sisenemine veelgi lihtsamaks.

Kaubaruumi maht on 5,8-9,0 m3, kandejõud kuni 1100 kg ja veose pikkus 3450 mm. Double-cab-in-van ja kombi on saadaval lühikese või pika teljevahega ning madala või kõrge katusega. Uuel L-kujulise vaheseinaga versioonil on kahekohaline teine rida ning komposiitvaheseinaga täispikkuses kaubaruum.

Kõikidel E-Transit Custom kaubikutel on sõltumatu tagavedrustus, mis aitab kaasa madalamale põrandale ning parandab juhitavust ja veojõudu. Ka esirattad on nihutatud ettepoole, parandades juurdepääsu kabiinile ja suurendades jalaruumi. Lühem esiosa võimaldab kindlamalt parkida ja manööverdada.

Standardvarustuses olevad juhiabisüsteemid vähendavad seisakuid, remondikulusid ja kindlustusmakseid, kokkupõrgete tõenäosust ja raskusastet. Tehnoloogiate hulka kuuluvad kokkupõrke-eelne abi, sõiduraja hoidmise süsteem, juhi hoiatussüsteem, püsikiirusehoidja koos reguleeritava kiirusepiirajaga, liiklusmärgituvastus, intelligentne kiirusassistent, vales suunas liikumise hoiatus, esimesed ja tagumised parkimisandurid ning 360-kraadine kaamera.

Kõrgtehnoloogiline interjöör

E-Transit Custom pakub võrreldes eelmise mudeliga avaramat kabiini ja suuremat turvalist kaubaruumi. Roolisambale paigaldatud käigukang, elektrooniline käsipidur ja kokkuklapitav rool hõlbustavad juurdepääsu kabiinile. Ford tutvustab ka esimest korda segmendis laes olevat turvapatja, mis võimaldab armatuurlaual piisavalt suurt ruumi sülearvuti või A4-formaadis dokumentie jaoks.

Iga E-Transit Custom on varustatud 13-tollise juhi poole suunatud puuteekraaniga ja Fordi täiustatud SYNC 4 kommunikatsiooni- ja infosüsteemiga, mille uus 5G-modem tagab ülikiire ühenduse Ford Pro tehnoloogiaga.

Uus kütte- ja ventilatsioonisüsteem Driver Focus Mode kasutab andureid, et suunata õhuvool ainult hõivatud istmetele. Intelligentne tuuleklaas jälgib temperatuuri ja niiskust ning muudab automaatselt kütte- ja õhuvoolu, et hoida tuuleklaas ennetavalt puhtana.

Kõik Transit Customid toodetakse Ford Otosani tehases Türgis.